Wednesday, July 6, 2011

Anniversary & Besday suami

Hari ini 7/7 adalah tarikh penting dalam hidup saya kerana pada 7/7 ni bermulanya kehidupan baru dalam hidup saya sebagai seorang isteri kepada suami Encik Rosli.. Saat pertama diijabkabulkan pada 07/07/07 (4 tahun dah..) dengan sekali lafaz sahaja sahlah kami menjadi pasangan suami isteri...Tarikh ini, saya yang pilih juga sempena besday suami saya yang jatuh pada 7 Julai juga.. Kira hadiah untuk suami saya lah...Okay, bawahni sedikit ucapan untuk kami dan suami...

"Hepi Anniversary yang ke-4 dan Hepi Besday sayang yang ke-31. Semoga apa yang kita impikan berdua selama ini akan tercapai...Ayang teramat sayangkan Abang dan berterima kasih kepada Abang kerana dapat menjadi suami yang sangat baik dan ayah yang baik buat Ayang dan anak-anak kita..Semoga hubungan yang dibina akan kekal hingga ke akhir hayat...Amin.."

Saya berkenalan dengan husband sejak 19/10/2003, tunang pada 30/01/2006 dan kahwin pada 07/07/2007 ....Kalaunak ikutkan memang dah lama juga kami bersama dan kemanisan dalam hubungan tuh masih kekal seperti dahulu dan kami berdoa semoga kekal untuk selama-lamanya...:) Kahwin dah 4 tahun dan dikurniakan 2 orang(sepasang lelaki dan perempuan) cahayamata mengeratkan lagi hubungan kami suami isteri...:)

Bawahni antara gambar-gambar menarik saya dan family...:)


Masa zaman kegemilangan ni...chewwah..hehe..masih solo time nih..perangaipon lom matang lagi okay...


masa ngah dating ngan suami tersayang...standartlah,setiap orang akan mengalami fasa fasa begini....:D dalam hati ada tamanjerk....


Setelah 2 tahun kapel, suami telah melamar saya dan kemudian terus hantar rombongan dr pihak keluarganya..dan..akhirnya kami berjaya dinikahkan@disatukan pada 07/07/2007 di Masjid An-Nur Rumah Mara,Tampoi Johor Bahru..


Dan...kami punya majlis sanding keesokannya 08/07/2007 di Dewan Serbaguna Rumah Mara,Tampoi....kami memilih tema coklat.Simple jerk.Make-up pon saya suruh Mak andamtuh mekapkan saya tidak terlalu tebal dan natural beauty...Dan..yang paling penting,saya tidak cukur kening ya... kening saya adalah sama sejak saya dilahirkan hingga kini..:D (bangga...ngee...)


dan..kamipon honeymoon di Pulang Redang, Terengganu.. Honeymoon kamini di'sponsor' oleh bos lama saya. Saya dulu bekerja sebagai secretary bos saya tersebut..Now....dah berenti kerja yer...:D


Ni masa saya dah der anak sorang... Sangat-sangat happy time ada anak ni...:D


Ni gambar kami semasa bertiga...


dan terkini...kami dah berempat dah... Kehadiran Mirza dan Aisyah memang menceriakan lagi hubungan kami suami isteri...Semoga kebahagiaan kami berkekalan hendaknya sebelum berlakunya pertambahan anak seterusnya...hehe...Apapon Abang,ayang nak ucapkan...


yang ke-4 &
ke-31 tahun buat abang tersayang

3 comments:

fieda said...

kak fieda pun nk ucap hepi anniversary jgk la...
semoga korang berbahagia selalu hendaknya hingga ke akhir hayat..

untuk suami pulak..selamat hari lahir yg ke-31...semoga diberikan kesihatan yg baik..

~cik emmie~ said...

so sweet... hepi aaniversary..:) semoga terus bahagia hingga ke syurga..Amin..:)

**Nora** said...

terima kasih yer fieda dan cik emmie.. :):)

hope awak berdua pon sihat selalu...:):)